Sabtu, 30 Agustus 2014

ό, τι τα π

Σήμερα είδα ένα θαύμα εξυπηρέτησης πελατών σε δράση. Πήρα τον γιο μου σε τοπικό εστιατόριο fast food μας, έτσι θα μπορούσε να έχει κάποιο γεύμα και να παίξουν στην εσωτερική παιδική χαρά. Ενώ ήμουν σε αναμονή για το φαγητό μας να είναι έτοιμη, μια γυναίκα πλησίασε τον πάγκο με ένα φλιτζάνι τριμμένο φελιζόλ. Είπε, "Το κύπελλο έπεσε από το τραπέζι μας και έσπασε. Χρειάζομαι άλλο ένα ποτό και χρειάζομαι κάποιον να έρθει να καθαρίσει το τραπέζι μας και το πάτωμα." Ο τόνος της φωνής της, πρότεινε ότι κατά κάποιο τρόπο το εστιατόριο ήταν υπεύθυνη για σπασμένο φλιτζάνι. Και φυσικά, δεν υπήρχε, "Hey Λυπάμαι, ένα φρικτό παιδιά μου ήταν χαζεύεις και προκάλεσε χάος."

Τότε ήταν που μπροστά στα μάτια μου συνέβη ένα θαύμα υπηρεσία του πελάτη. Αντί να απαντήσει με το ίδιο άσχημη μεταχείριση που μόλις είχε πάρει από τον πελάτη, το προσωπικό της, έδωσε γρήγορα ένα νέο ποτό. Στη συνέχεια, ένας άνδρας εμφανίστηκε με ένα χαμόγελο και είπε, "Θα ήμουν ευτυχής να καθαρίσει αυτό επάνω για σας." Το προσωπικό ακούσει ποτέ οι λέξεις "ευχαριστώ" από τον εν λόγω πελάτη, αλλά ενεργούσαν σαν να είχαν. Όλοι ήταν επαγγελματίες και μετέφερε μια στάση που είπε, «Αγαπάμε έχουν την ευκαιρία να εξυπηρετήσει την κάθε άτομο σε αυτό το εστιατόριο."

Δεν αποτελεί έκπληξη, το μέρος είναι σχεδόν πάντα απασχολημένοι. Το εστιατόριο είναι καθαρό, η διοίκηση υποστηρίζει την κοινότητα μας με διάφορες βραδιές ερανικού σχολείο πνεύμα, το φαγητό είναι καλύτερο από ό, τι τα περισσότερα fast food, και πάνω απ 'όλα, οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί να σας κάνει να θέλουν να έρθουν πίσω.

Παρακολουθώντας την αλληλεπίδραση εξυπηρέτηση των πελατών είναι το χόμπι μου και τη δουλειά μου, και η σημερινή εμπειρία ήταν ένα ζωντανό παράδειγμα του Κανονισμού 21 για την άριστη Λιανικής Εξυπηρέτησης Πελατών που μοιραζόμαστε με τους συμμετέχοντες στα μαθήματα μας. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι τόσο δύσκολο να ακολουθήσει. Ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο να ακολουθήσει με συνέπεια.

Εάν εργάζεστε με τους πελάτες στον τομέα της λιανικής, ρίξτε μια ματιά στην λίστα και να αναρωτηθείτε πόσο στενά να ακολουθήσετε τους κανόνες.

1.Χαμογελάστε όταν χαιρετισμό έναν πελάτη στο πρόσωπο και στο τηλέφωνο (και ναι, μπορούν να πουν αν χαμογελώντας πάνω από το τηλέφωνο!).

2 Χρησιμοποιήστε κατάλληλες για την ηλικία τους χαιρετισμούς, και να αποφευχθεί η αναφορά σε πελάτες μεγαλύτερης ηλικίας και τις γυναίκες ως "παιδιά".

Tidak ada komentar:

Posting Komentar